Министър-председателят Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел се срещнаха с

...
Министър-председателят Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел се срещнаха с
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Денков и Габриел разговаряха със Светлана Тихановская

Министър-председателят Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел се срещнаха с водача на беларуската съпротива Светлана Тихановская в Министерския съвет.

По-късно денем Тихановская ще бъде изслушана в Комисията по въпросите на Европейския съюз, шенгенското пространство и Еврозоната, където тя ще приказва за съпротивата на беларуските демократични сили против войната в Украйна и режима в страната.

Изявления след срещата гледайте онлайн тук или на



По-рано през днешния ден. Той я увери, че България поддържа напъните на опозицията в Беларус за определяне на либерален обществено-политически порядък в страната.

Росен Желязков беседва с водача на опозицията в Беларус Свeтлана Тихановская

Свeтлана Тихановская акцентира, че опитът на България в присъединителния развой и нейните позиции в Европейски Съюз би бил извънредно потребен за Беларус.

" Българският и беларуският народ споделят сходна историческа орис и стремежът ни е да спомагаме за по-доброто познаване и развиване на нашите връзки. Благодарим за поддръжката на страната Ви за самодейностите на Европейски Съюз, ориентирани към поддръжка на беларуското гражданско общество ", обърна се Тихановская към ръководителя на Народното събрание.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР