Министър-председателят на Япония нареди на своето правителство да започне работа

...

Според проучване на кабинета през 2022 г. жените са представлявали само 11,4% от ръководителите на големи листвани на борсата компании в Япония, въпреки че през последните години броят им се увеличава.

Коментари Харесай

Япония: До 2030 г. жени да зае | BGNES

Министър-председателят на Япония подреди на своето държавно управление да стартира работа по увеличение на броя на дамите на управителни постове в огромните компании до 30% или повече до 2030 година, съобщи Агенция Франс Прес.

Според изследване на кабинета през 2022 година дамите са представлявали единствено 11,4% от ръководителите на огромни листвани на борсата компании в Япония, макар че през последните години броят им се усилва.

" Стремим се до 2030 година съотношението на дамите измежду управителните фрагменти да доближи 30 % или повече в фирмите, които са регистрирани на Prime Market на Токийската фондова борса ", съобщи Фумио Кишида пред чиновници на среща, отдадена на равенството сред половете.

Prime Market е водещият бранш на борсата.

Кишида съобщи, че обезпечаването на многообразие ще подтиква нововъведенията, както и стопанската система.

На срещата бяха разисквани и методите за предложение на повече непрекъснати работни места на дамите, доста от които работят на ненапълно работно време, тъй като се пробват да съчетаят грижите за децата с работата.

Япония се бори да усъвършенства разликите сред половете на управителни позиции, изключително в политиката и във висшите етажи на бизнеса, както и разликата в заплащането на труда на мъжете и дамите.

Японските дами имат достъп до високи просветителни стандарти и са добре показани в работната мощ, само че страната заема непрекъснато ниски позиции в отчета на Световния стопански конгрес за световните разлики сред половете.

През 2022 година Япония е сложена на 116-то място от общо 146 класирани страни.

Неравенството сред половете в корпоративното управление е световно събитие, като изследванията демонстрират, че единствено в няколко страни има компании, в които дамите съставляват повече от една четвърт от висшия мениджмънт. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР