Министър-председателят на Украйна Денис Шмигал представи на депутатите от Върховната

...
Министър-председателят на Украйна Денис Шмигал представи на депутатите от Върховната
Коментари Харесай

Програма мисли за подобряване качеството на живот на хората

Министър-председателят на Украйна Денис Шмигал показа на депутатите от Върховната Рада обновена стратегия за работа на държавното управление, която дефинира 12 национални целта. Това заяви в събота пресслужбата на украинския кабинет.

" Програмата се състои от три групи национални цели: жители, страна, стопанска система. Дванайсетте национални целта съдържат 97 задания и над 2000 събития ", прецизират от пресслужбата на ръководителя на държавното управление.

Шмигал посочи, че програмата планува възстановяване на качеството на услугите за жителите, вероятни източници на финансиране, реализиране на предстоящите резултати и наблюдаване на нейното осъществяване. В осъществяването на проекта ще бъдат включени анализатори, представители на бизнеса и обществеността, както и ще бъдат употребявани цифрови принадлежности.

По-рано министър председателят уточни, че проектът се основава на предизборната стратегия на украинския президент Владимир Зеленски. Досега кабинетът на министрите в страната работи без проект, утвърден от Радата.

На 4 юни 2020 година Народното събрание изпрати държавната стратегия за преразглеждане. Версията на документа, показана тогава в Радата, беше остро подложена на критика от депутатите. Вторият вид беше прегледан на 18 юни, само че гласуването още веднъж се провали.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР