Министър-председателят на Северна Македония Зоран Заев увери, че страната „няма

...
Министър-председателят на Северна Македония Зоран Заев увери, че страната „няма
Коментари Харесай

Заев: Няма проблем да добавим българите

Министър-председателят на Северна Македония Зоран Заев увери, че страната „ няма проблем “ да добави българите или която и да е друга етническа принадлежност към Основния закон. „ Но несъмнено, това не значи, че сега би трябвало да отваряме Конституцията поради тези въпроси “, цитира думите му електронното издание на македонския вестник „ Независен “, съобщи организация " Фокус ".

„ Абсолютно в никакъв случай не е имало подобен проблем у нас, нямам доверие, че е проблем в този момент. Нашата Конституция признава многообразието в етническия темперамент и изброява македонците и албанците, сърбите, турците и ромите, власите и бошняците и други ", съобщи македонският министър председател.

" Държави, които са се включили към Европейския съюз, най-малко от района, или през последните години, да речем, десетилетие и половина, от 2004 година - доста от тях имат практиката да отварят Конституцията тъкмо преди пълноправното участие в Европейския съюз, с цел да прибавят други етнически общности с изключение на преобладаващата етническа общественост. Нашата Конституция е структурирана навръх този принцип. Ние, споделих няколко пъти, а също и други представители на институциите, нямаме проблем с прибавянето на хървати и черногорци, българи и други, в случай че считат, че би трябвало да бъдат добавени, само че несъмнено, това не значи, че сега би трябвало да отваряме Конституцията поради тези въпроси “, разяснява Заев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР