Министър-председателят на Република Северна Македония (РСМ) Димитър Ковачевски в интервю

...
Министър-председателят на Република Северна Македония (РСМ) Димитър Ковачевски в интервю
Коментари Харесай

Ковачевски: Русия има интерес от замразени конфликти на Балканите

Министър-председателят на Република Северна Македония (РСМ) Димитър Ковачевски в изявление за австрийския ежедневник " Ди Пресе " е декларирал, че на фона на военната експанзия на Русия против Украйна участието в НАТО е от огромно значение за Република Северна Македония, изключително за нейната стопанска система, цитира думите му скопският ефирен канал " ТВ 21 ".

" Непредизвикана офанзива на Русия против Украйна потвърждава, че участието в най-големия защитителен съюз в света, НАТО, е от първостепенно значение за всеки член. Ние сме дребна страна. Нашата сигурност е обезпечена от всички членове на НАТО, което има доста позитивни последствия както за нашето общество, по този начин и за нашата стопанска система. Защото задграничните вложители, изключително тези в инфраструктурния бранш, знаят, че са в сигурна страна, предпазена от НАТО ", е декларирал Ковачевски пред австрийския вестник.

Ковачевски също по този начин приказва за продължаващия геостратегически интерес на Русия към Балканите.

" Западните Балкани постоянно са представлявали интерес за Русия. Нейното въздействие посредством медиите, в това число посредством някои политически партии, постоянно е участвало... Русия има интерес от замразени спорове на Балканите, които пречат на страните да следват пътя си към евроатлантическата интеграция ", сподели той.

Припомняме, че на 3 април, а министърът на външните работи на страната Буяр Османи съобщи, че те с изключение на другото са пречели за разрешаването на разногласието с България и добави, че " хора от партии и институции са призовали да се спре интеграцията на страната в Европейски Съюз. "

" Има прокси групи на трети страни и в България, и в Северна Македония, които подкопават преговорния развой с Европейски Съюз ", съобщи тогава Буяр Османи .

В България по същото време, които бяха упрекнати в шпионаж в интерес на Русия, в това число по линя на българо-македонските връзки.
 В РСМ са взети ограничения против лица работили срещу добросъседските връзки с България
В РСМ са взети ограничения против лица работили срещу добросъседските връзки с България

Македонският министър председател не разкри детайлности
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР