Министър-председателят на Португалия Антониу Коща /на снимката/ и някои от

...
Министър-председателят на Португалия Антониу Коща /на снимката/ и някои от
Коментари Харесай

Корупционен скандал разтърси Португалия: Прокуратурата започна разследване срещу премиера и негови министри

Министър-председателят на Португалия Антониу Коща /на снимката/ и някои от министрите в кабинета му са разследвани от прокуратурата по съмнения в корупция и търговия с въздействие в бизнеса с литий и водород.

Държавното обвиняване заяви този вторник в официално съобщение, че е направило претършуване на „ пространства, употребявани от началника на кабинета на министър-председателя “, като някои от обвинените са признали за присъединяване на Коща по случая.

Претърсванията са се разширили и до министерствата на инфраструктурата и на околната среда, вследствие на което се стигнало до няколко ареста. Сред тях са този на началника на кабинета на Коща, Витор Ескария, на съветника му Ласерда Мачадо, както и на кмета на Синеш – социалиста Нуно Маскареняс, оповестява португалската медия „ Публико “.

Изданието добавя още, че министърът на околната среда Дуарто Кордейро и министърът на инфраструктурата Жоао Галамба, както и някогашният министър на околната среда Жоао Педро Матос Фернандес публично са оповестени за обвинени.

Прокуратурата се е самосезирала по отношение на плановете за употреба на литий в Монталегре, в северната част на Португалия, поради данни, че държавното управление е обслужвало ползите на избрани компании.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР