Министър-председателят на Полша заклейми съюза между Китай и Русия като

...
Министър-председателят на Полша заклейми съюза между Китай и Русия като
Коментари Харесай

Моравецки пред японския премиер във Варшава: Оста Китай - Русия е опасна

Министър-председателят на Полша жигосах съюза сред Китай и Русия като " рисков ", откакто китайският водач Си Дзинпин приключи тридневното си посещаване в Москва, съобщи Агенция Франс Прес.

" Посещението на китайския президент в Москва ни кара да се безпокоим, тази ос Китай-Русия е рискова ", съобщи Матеуш Моравецки пред кореспонденти след приемането на японския министър-председател Фумио Кишида във Варшава.

Си през днешния ден си потегли от Русия след среща на върха с президента Владимир Путин, на която беше оповестена " нова епоха " в връзките им, като беше демонстрирано единение против Запада.

Путин и Си разискаха войната в Украйна, само че диалозите им приключиха без очевиден сигнал за пробив по въпроса по какъв начин да бъдат прекъснати сраженията.

Путин похвали документа с позиция от 12 точки на Пекин по отношение на спора, който включва апел за разговор и ценене на териториалния суверенитет на всички страни.

Но Полша, един от най-близките съдружници на Украйна, изрази паника по отношение на засиленото съдействие сред Пекин и Москва.

" Опитваме се да убедим Китай да не поддържа Русия в нейната нападателна интернационална политика ", съобщи Моравецки пред кореспонденти.

Кишида дойде в Полша от прилежаща Украйна, където посети Киев и Буча - близкия град, където съветските сили бяха упрекнати в осъществяване на жестокости предходната година.

Кишида похвали Полша за помощта, която оказва на разкъсваната от войната страна, и съобщи, че е предал " непоколебимата взаимност на Япония и Г-7 " на украинския президент Володимир Зеленски.

Той уточни " възходящата тежест " на Полша в помощ на Киев като причина за новата японска помощ за Варшава, без да прецизира размера на помощта.

" Казах на министър-председателя, че... считаме, че нацията дава отговор на изискванията за публична помощ за развиване, и имаме намерение интензивно да сътворяваме планове за помощ ", съобщи Кишида.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР