Министър-председателят на Полша Матеуш Моравецки изненадващо се изказа в подкрепа

...
Министър-председателят на Полша Матеуш Моравецки изненадващо се изказа в подкрепа
Коментари Харесай

Моравецки се изказа в подкрепа на смъртното наказание

Министър-председателят на Полша Матеуш Моравецки изненадващо се изрече в поддръжка на смъртното наказване и призна, че не споделя мнението на Римокатолическата черква по въпроса, оповестява Associated Press .

Агенцията разяснява, че позицията на Моравецки " наподобява като изолиран мироглед “ измежду водачите на 27-те страни-членки на Европейския съюз, в границите на който не се ползва тази форма на наказване. Думите му обаче провокираха рецензии от страна на опозицията, добавя медията.

Уточнява се, че мненията на полския министър председател са от понеделник вечер, когато той взе присъединяване в обществена сесия с въпроси и отговори с консуматори на обществената мрежа " Facebook “.

" Според мен смъртното наказване би трябвало да бъде възможно за най-тежките закононарушения “, съобщи Моравецки в отговор на въпрос, като акцентира, че " не съм склонен по въпроса с учението на Църквата, тъй като съм последовател на смъртното наказване “.

По думите му премахването на наказването е било " прибързано откритие “.

Полша отстрани смъртното наказване през 1997 година в хода на подготовката си за участие в Европейски Съюз. През 2013 година Полша ратифицира протокол към Европейската спогодба за правата на индивида, който изцяло отстранява смъртното наказване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР