Министър-председателят на Обединеното кралство Риши Сунак обяви инвестиция от 5

...
Министър-председателят на Обединеното кралство Риши Сунак обяви инвестиция от 5
Коментари Харесай

Великобритания увеличава разходите си за отбрана с 5 млрд. паунда

Министър-председателят на Обединеното кралство Риши Сунак разгласи инвестиция от 5 милиарда паунда в защитата като част от ограничения, целящи да отговорят на зараждащите геополитически закани от страна на Русия и Китай, съобщи Би Би Си.

Инвестицията идва, откакто през януари министърът на защитата на Сунак Бен Уолъс предизвести, че английските въоръжени сили са " изчерпани и недофинансирани ".

Инвестицията, която е част от Интегрирания обзор за 2023 година (Integrated Review Refresh - IR23), ще спомогне за попълване на запасите от муниции, модернизиране на нуклеарното произвеждане на Обединеното кралство и финансиране на идната фаза на програмата за подводници AUKUS, се споделя в изказване на кабинета на министър-председателя.

" Тъй като светът става все по-нестабилен, а конкуренцията сред страните - все по-интензивна, Обединеното кралство би трябвало да е готово да отстоява позициите си ", съобщи Сунак.

" Като влагаме в нашите въоръжени сили в дълготраен проект, ние ще бъдем подготвени за провокациите на днешния ден и на бъдещето. "

IR23 има за цел също по този начин да усили разноските за защита до 2,5 % от Брутният вътрешен продукт в дълготраен проект.

Другите ограничения включват основаването на нов Национален орган за отбрана на сигурността, основаването на Инициатива за икономическо въздържане, удвояване на финансирането на общоправителствената стратегия " Китайски качества " и основаването на нов Интегриран фонд за сигурност на стойност 1 милиарда паунда (1,2 милиарда долара).

" През последната година станахме очевидци на това по какъв начин световните рецесии ни въздействат вкъщи, като ужасяващото навлизане на Русия в Украйна докара до повишение на цените на силата и храните ", сподели Сунак.

" Ще укрепим националната си защита - от икономическата сигурност до веригите за доставка на технологии и експертните знания в региона на разузнаването, с цел да подсигуряваме, че в никакъв случай повече няма да бъдем уязвими от дейностите на враждебна мощ "./БГНЕС

Лондон / Великобритания
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР