Министър-председателят на Нова Зеландия Ясинда Ардърн и партньорът ѝ Кларк

...
Министър-председателят на Нова Зеландия Ясинда Ардърн и партньорът ѝ Кларк
Коментари Харесай

Вижте бебето на новозеландския премиер

Министър-председателят на Нова Зеландия Ясинда Ардърн и сътрудникът ѝ Кларк Гейфорд разкриха името на своето бебе, което се роди в четвърък, заяви Си Ен Ен (CNN). Ардър е първият международен водач от близо 30 години, която ражда до момента в който е на власт.

ПРЕМИЕРЪТ НА Народоосвободителна въстаническа армия ЗЕЛАНДИЯ СТАНА МАЙКА, ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ИЗПИСВАНЕТО

На излизане от градската болница в Оукланд със спящото бебе, Ардърн и Гейфорд осведомиха чакащите ги медии, че са кръстили момиченцето си Нийв Тай Ароуа Ардърн Гейфорд.

Нийв значи лъчезарна, светла или снежна, а Тай Ароуа значи обич ,

а също е и името на планина и град, наоколо до които е живяла Ясинда Ардърн като дете. Бебето ще бъде известно като Нийв Гейфорд за малко.

Гордите родители признаха, че са имали лист с няколко имена за бебето, а министър председателят на Нова Зеландия разкрива: „ Искахме да изчакаме до появяването на бебето и тогава да изберем, Нийв просто ни харесваше и когато я видяхме, взехме решение, че ще ѝ подхожда “.

37-годишната Ардърн за пръв път стана майка на 14 юни .

Така тя стана втората жена в историята, родила дете, до момента в който е настоящ министър председател. За първи път това се случи на пакистанката Беназир Бхуто през 1990 година

През идващите шест седмици Ардърн ще е в отпуск по майчинство. През този интервал отговорностите на министър-председателя ще се извършват от вицепремиера и министър на външните работи Уинстън Питърс.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР