Министър-председателят на Литва Ингрида Шимоните призова западните страни да помогнат

...
Министър-председателят на Литва Ингрида Шимоните призова западните страни да помогнат
Коментари Харесай

Премиерът на Литва посочи пътя на победата над Русия

Министър-председателят на Литва Ингрида Шимоните прикани западните страни да оказват помощ на Украйна да победи и да не се опасяват от провалянето на Русия.

" Формулата за победа над агресора е задоволително ясна: мир посредством мощ. Ако активизираме напъните си и стартираме да имаме вяра в успеха, можем да подсигуряваме, че мирът в Европа най-сетне ще спечелва ", съобщи Шимоните.

Тя означи, че общият Брутният вътрешен продукт на скандинавските и балтийските страни е по-висок от този на Русия, да не приказваме за всички 32 страни членки на НАТО и Г-7 .

" Изходът от войната на Руската федерация против Украйна ще оформи освен евроатлантическия, само че и световния ред на сигурност. Световните демокрации няма да бъдат в сигурност, когато страна с империалистически упоритости заплашва своите съседи; когато всеобщите военни зверства остават ненаказани; когато " съветският свят " продължава или замразява една геноцидна война при свои лични условия ", съобщи литовският министър председател.

Освен това тя означи, че на срещата на върха на НАТО във Вашингтон през лятото ще се разиска, наред с другото, за уговорката за доближаване на Украйна с Алианса .

" Украйна се нуждае от НАТО тъкмо толкоз, колкото и НАТО се нуждае от Украйна. Бъдещото участие на Украйна ще укрепи доста военния потенциал на Алианса, защото ВСВ е в положение да се опълчи на пълномащабно съветско навлизане ", изрази убеждението си тя.

Според нея сюжетът, който се разигра предходната година на срещата на върха на НАТО във Вилнюс, когато Киев не получи покана за участие в алианса, към този момент не би трябвало да бъде вид.

На 20 март Литва поддържа чешката самодейност за закупуване на стотици хиляди артилерийски муниции за ВСУ и отпусна средства за това.
 Литва: Нападението против Волков е било добре планувано
Литва: Нападението против Волков е било добре планувано

Вилнюс упрекна съветските специфични служби

На 23 март министърът на външните работи на Литва Габриелиус Ландсбергис реагира на огромната офанзива на Руската федерация против Украйна на 22 март. Според него западните страни бъркат, когато не дават на Украйна задоволително оръжия и съоръжение за противовъздушна защита.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР