Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху заплаши президента на Сирия Башар

...
Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху заплаши президента на Сирия Башар
Коментари Харесай

Нетаняху заплаши Асад с удар, ако в Сирия се настанят ирански бази

Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху заплаши президента на Сирия Башар Асад с нанасяне на удар по неговата страна, в случай че Дамаск даде единодушие за разполагане на ирански бази на сирийска земя, заяви в. „ Уолстрийт джърнъл ” като се базира на неназовани израелски представители.
Предупреждението към сирийския водач, съгласно изданието, демонстрира, че Израел е подготвен да се откаже от неутралната си позиция, към която се придържаше от началото на въоръжения спор в Сирия, добавя Българска национална телевизия.

Вестникът отбелязва също, че посланието изпратено преди ракетния удар, нанесен, съгласно сирийски медии, от Израел в събота по следена от иранците база покрай Дамаск.

Израел не удостовери, че е обвързван с тази бомбардировка, написа „ Уолстрийт джърнъл”, само че няколко часа по-късно Нетаняху съобщи: „ Няма да допуснем режим, който настойчиво се стреми към заличаване на израелската страна, да се укрепи военно в Сирия”. Засега не е ясно дали Асад е дал отговор на Нетаняху.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР