Министър-председателят на Гърция Алексис Ципрас предупреди, че изборите за Европейски

...
Министър-председателят на Гърция Алексис Ципрас предупреди, че изборите за Европейски
Коментари Харесай

Евроизборите - битка за спасяване на ЕС, предупреди Ципрас пред ЕП

Министър-председателят на Гърция Алексис Ципрас предизвести, че изборите за Европейски парламент през 2019 година ще бъдат борба за избавяне на Европейски Съюз от политически сили, които желаят да го унищожат. Ципрас също прикани " прогресивните " партии да образуват обща платформа , написа " Файненшъл таймс ".

В послание пред Европейския парламент в Страсбург Ципрас означи, че изборите през идната година " ще бъдат повече от единствено едни избори, ще бъдат битка въз основата на правила и полезности " с проевропейски сили " против екстремисткия неолиберализъм и крайнодесния популизъм ".



" В тази битка всички прогресивни, демократични и проевропейски сили имат задължението да останат на една и съща страна на историята . Не би трябвало да разрешаваме Европа да се върне в предишното ", разясни той.

 Снимка 377601
Източник:

Коментарът му е сигнал по какъв начин подготовката на държавните управления за идващите избори ще се трансформира в основно тестване за политическата непоклатимост на Европейски Съюз, откакто появяването на партии като " Лига " в Италия усили спекулациите, че изборите ще бъдат надалеч по-разединяващи.

Ципрас, чиято страна през август напусна 8-годишна интернационална избавителна стратегия, посочи, че икономическата рецесия и бежанската рецесия на Стария континент са отслабили Европейски Съюз , наблягайки, че разногласията за миграционната политика са принудили страните " да не имат вяра " в " главните полезности " на Европейски Съюз.

 Снимка 377602
Източник:

" Неуспехът на Европейски Съюз да даде демократични и структурни отговори на днешните провокации неизбежно ще докара до успех на шовинизма ", предизвести гръцкият водач.

Според него краят на избавителната стратегия за Гърция бележи " ново начало " за страната.

" Ние сме решени да избегнем грешките и държанието в предишното , довели до рецесията. Ще продължим по нашия път на фискална непоклатимост ", даде обещание Алексис Ципрас.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР