Министър-председателят на Албания Еди Рама призова вчера Парламентарната асамблея на

...
Министър-председателят на Албания Еди Рама призова вчера Парламентарната асамблея на
Коментари Харесай

Еди Рама пред Съвета на Европа: Оттеглете обвиненията срещу Косово

Министър-председателят на Албания Еди Рама прикани през вчерашния ден Парламентарната асамблея на Съвета на Европа да отдръпна обвиняванията против Косово, свързани с отчета на Дик Марти за търговията с органи в Косово и Албания по време на войната през 90-те години, заяви КосоваПрес, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Призовавам ви да приемете настояването на Албания за одобрение на резолюция, която изисква следващ отчет по отношение на недоказаните, срамни обвинявания за трафик на органи от членовете на героичната Армия за избавление на Косово, закононарушение, което в никакъв случай не е било осъществено и в никакъв случай не е трябвало да бъде приписвано “, сподели Рама.

Премиерът на Албания сподели също, че отчетът на Дик Марти, поради който водачите на Армията за избавление на Косово са в пандиза, е създаден в Кремъл и по-късно е публикуван по интернационалните канали, съобщи Албанското радио и телевизия.

По думите на Рама това одобрение не би трябвало да бъде направено „ нито в името на Косово, нито в името на Албания, това е въпрос на вашата чест и вашата честност “.

Рама добави, че „ когато светът се преобърне и жертвата стане нарушител, всичко е допустимо “ и сега, в който изчезне разликата сред вярно и неверно, истина и неистина, още веднъж се връщаме в пространството на случайната власт и първата жертва на това деформиране е самата интернационална общественост.

Според албанския министър-председател превръщането на една подправена, жестока вест в отчет, трансформиран след това в резолюция в опит да се служи на истината и справедливостта с толкоз доста хора, които са били подведени, най-после е довело те да подкопаят и двете – и истината, и справедливостта.

Рама съобщи пред  ПАСЕ, че " обвиняването, повдигнато против /бившия водач на Армията за избавление на Косово и някогашен президент/ Хашим Тачи по въпроса за трафика на човешки органи, е чиста фикция ", добавя КосоваПрес.

В края на речта си министър председателят на Албания прикани всички страни, които към момента не са признали Косово, да го създадат, съобщи Албанското радио и телевизия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР