Министър-председателят Кирил Петков ще бъде патрон на националния поход „Козлодуй-Околчица“,

...
Министър-председателят Кирил Петков ще бъде патрон на националния поход „Козлодуй-Околчица“,
Коментари Харесай

Стефан Красимиров: Премиерът Кирил Петков ще бъде патрон на националния поход „Козлодуй-Околчица“

Министър-председателят Кирил Петков ще бъде патрон на националния поход „ Козлодуй-Околчица “, стана ясно по време на брифинг в регионалната администрация във Враца. По-рано през днешния ден губернаторът Стефан Красимиров и зам. регионалният шеф Красимир Колев дадоха уточнения по отношение на цялостната подготовка за най-патриотичната демонстрация в страната.
Тази година ще се състои 74-то издание на похода, а общият брой на походниците надвишава 1300 индивида, като близо 1200 са от училищен групи от цялата страна.
По правилник Областна администрация-Враца е уредник на похода. Тя обезпечава всички действия по провеждането му. Подсигурени са три хранения дневно – закуска, обяд и вечеря, на 38 училищен групи и ръководители от 15 области на страната, както и по литър и половина минерална вода за всеки човек дневно.
„ Тази година регионалната администрация не позволи компромис във връзка с условията за качеството на храната. Тя дава отговор на всички условия по наложителните нормативни документи за здравословно хранене на възпитаници “, безапелационен е Стефан Красимиров.
Осигурени са мобилни тоалетни, умивалници и бани, както и ел. зареждане на местата за лагеруване. Посигурен е автобусен превоз от Враца до Козлодуй на 27 май и от Враца до връх Околчица и назад на 2 юни.
Проявата е обезпечена и със съответното здравно обслужване, противопожарен автомобил и полицейска защита, като в биваците няма да бъдат допускани външни лица. Осигурен е превоз за персоналния багаж и бивачните уреди на участниците в похода.
Предвидена е културна стратегия с награди за участниците, както и спортно-развлекателни прояви. През целия път участниците в похода ще бъдат съпровождани от озвучаване.
В момента трасето, по което ще минава „ четата “ се почиства и обезпаразитява.
Около 200 000 лв. са средствата, отделени за патриотичната демонстрация тази година, като над 80 000 лева са отделени за храна на участниците в похода.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР