Министър-председателят Кирил Петков ще бъде на посещение в Баку на

...
Министър-председателят Кирил Петков ще бъде на посещение в Баку на
Коментари Харесай

Министър-председателят Кирил Петков ще бъде на посещение в Азербайджан

Министър-председателят Кирил Петков ще бъде на посещаване в Баку на 21 и 22 юли.

В рамките на визитата си министър председателят ще организира среща с президента на Азербайджан Илхам Алиев. Основна тематика на диалозите, в които ще вземат участие и енергийните министри на двете страни, ще бъдат съдействието в региона на енергетиката и опциите за спомагателни доставки на азерски газ в България, отвън тези, които към този момент са контрактувани по отношение на новия интерконектор Гърция-България. Строителството на междусистемната газова връзка завърши единствено за 6 месеца след повече от десетилетие от началото на плана.

България е един от трите получатели на азерски газ в Европа, за страната ни Азербайджан е значим сътрудник в постигането на действителна диверсификация на енергийните доставки, е позицията на българския министър-председател Кирил Петков. Приоритет на държавното управление е подобряването на районната енергийна съгласуваност и енергийна сигурност на България и Европа.

Освен двустранната среща сред премиера Петков и президента Алиев, програмата на визитата в Баку планува още разширена среща сред делегациите от двете страни, както и работна вечеря за българската делегация, давана от президент Алиев в дома му. Ще се организира също работна среща на министър-председателя Кирил Петков с представители на Българо-азербайджанската търговско-индустриална палата и с ръководителя на парламентарната група за другарство сред Азербайджан и България.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР