Министър-председателят Кирил Петков реагира остро на информацията, че срещу вицепремиера

...
Министър-председателят Кирил Петков реагира остро на информацията, че срещу вицепремиера
Коментари Харесай

Петков избухна заради разследването срещу Асен Василев

Министър-председателят Кирил Петков реагира остро на информацията, че против вицепремиера Асен Василев е почнало досъдебно произвеждане за закононарушение по работа.

То е поради подозрения за толериране на „ Лукойл “ от страна на финансовия министър за сметка на дребните играчи на горивния пазар като „ Инса ойл “, които се оплакаха от него на прокуратурата.

" Ако това е правилно, това е цялостно безсрамие ", разяснява Кирил Петков.

Две години те не съумяха да създадат досъдебно произвеждане за другия проблем. Сега за два часа направиха досъдебно произвеждане за суматохата по горивата. Надявам се, че новината не е вярна, само че в случай че е вярна, просто е позор, съобщи министър председателят.

Ще купуваме ли газ с рубли

Междувременно енергийният министър Александър Николов увери, че не са застрашени доставките на съветски газ към България след решението на Владимир Путин всички страни от листата с „ вражески страни “ (сред които е и България) да заплащат за синьото гориво в рубли.

„ Има финансов контрагент в България, който може да извърши транзакцията и в рубли. Очакваме всевъзможни дейности, граничещи със странното. Конкретният сюжет е прегледан на равнище БЕХ, не подлежат на риск заплащанията по съществуващия контракт “, акцентира енергийният министър.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР