Министър-председателят Кирил Петков посети днес Садово, където се срещна със

...
Министър-председателят Кирил Петков посети днес Садово, където се срещна със
Коментари Харесай

Кирил Петков се срещна с ударените от стихия земеделци от Садово СНИМКИ

Министър-председателят Кирил Петков посети през днешния ден Садово, където се срещна със аграрни производители, чиято годишна продукция е мощно наранена от падналата градушка.

Премиерът Петков дружно с министъра на земеделието Иван Иванов, който също беше в Садово, дадоха цялостна информация за това по какъв начин ще бъдат обезщетени вредите.

" Държавата ще може да възвърне средствата на земеделските производители оптимално бързо. Средствата ще бъдат освен за унищожената на 100% продукция, само че и за отчасти засегнатата. ", това сподели министър председателят Кирил Петков.

Относно темета за Северна Македония министър-председателят сподели: " Нищо няма да създадем под напън. Опитваме се да забележим дали българските стремежи и потребности за поддръжката на българите в РСМ могат да се подсигуряват през европейския развой ", изясни той.

Премиерът разяснява и настояването на украинския дипломат Виталий Москаленко за изпращане оръжия на Украйна. " Тази полемика към този момент я водихме. Имаме решение на Народното събрание. Ще създадем това, което сме дали обещание ", съобщи Петков.

" Реколтата ми от пъпеши е унижожена на 80%. Настоявам за съответни ограничения и обезщетение на 100% за претърпените загуби ", сподели производителят от Садово Костадин Радков след срещата си с премиера на полето край града.

По отношение на доставките на газ министър-председателят изясни, че вторият танкер от Съединени американски щати ще пристигна на 23 юни.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР