Министър-председателят Кирил Петков да подаде оставка, поиска председателят на ПГ

...
Министър-председателят Кирил Петков да подаде оставка, поиска председателят на ПГ
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Кирил Петков да подаде оставка заради незаконния арест на Борисов

Министър-председателят Кирил Петков да подаде оставка, изиска ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова от парламентарната естрада, откакто Софийският областен съд разгласи.

На 17 март Борисов беше задържан дружно с някогашния финансов министър Владислав Горанов и някогашния си прессекретар Севделина Арнаудова.

„ Съдът анулира заповедта за ареста на Бойко Борисов, уповавам се, че няма да желаете и закриване на районния съд в този момент, г-жо министър. Министерство на вътрешните работи е потъпкала практиката на Европейския съд за правата на индивида “, обърна се към правосъдния министър Надежда Йорданова председателката на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Тя акцентира, че липсват обстоятелства и условия, свързващи жалбоподателя с това закононарушение.

„ Не е събрано нито едно годно доказателство. Съмненията на очевидеца Кирил Петков не са подкрепени с никакви обстоятелства. Няма изложени изказвания, които да сочат, че Борисов е изнудвал очевидеца. Някой замеси в ареста и Лаура Кьовеши. Г-жо министър, вие по какъв начин ще я посетите в Брюксел и по какъв начин ще я поканите в България ”, обърна се към министъра на правораздаването Атанасова.

Тя обърна внимание, че през вчерашния ден Държавният департамент на Съединени американски щати е показал доста ясно, че вътрешният министър Бойко Рашков репресира и българските медии.

„ Вие чухте ли го? Освен това през днешния ден българският съд, който още не сте закрили, г-жо министър-борец за правдивост, съдът сподели, че Бойко Рашков и неговото Министерство на вътрешните работи правят противозаконни арести по време на избори, по време на предизборна акция, открити от други правосъдни сформира, по време на личното ви ръководство. И най-после, особено послание към Кирил Петков, тъй като той е великият конструктор на тази интервенция: Кой ви накара, клети ни, господин Кирил Петков да стартирате това безсрамие със заклинанието - „ Никой не е над закона ”. По изключение вие сте прав. Но и вие не сте над закона. Кой ще носи отговорност за следващото ви безочливо престъпление “, попита Атанасова.

Според нея става въпрос за арест на водача на най-голямата опозиционна партия и по тази причина министър председателят персонално би трябвало да понесете отговорност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР