Министър-председателят Гълъб Донев, вицепремиерът и министър на труда и социалната

...
Министър-председателят Гълъб Донев, вицепремиерът и министър на труда и социалната
Коментари Харесай

Властта обявява ще има ли добавки към пенсиите за Великден

Министър-председателят Гълъб Донев , вицепремиерът и министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров и министърът на финансите Росица Велкова ще представят през днешния ден възможностите за изплащане на великденски добавки.

Само преди два дни се надигн а вълна от неодобрение, откакто стана ясно, че пенсионерите няма да получат великденски надбавки  с пенсията си за месец април. От Националния застрахователен институт съобщиха, че от 7 до 20 април хората в третата възраст ще получат обичайните месечни суми, само че не и станалите към този момент обичайни спомагателни пари, които получават за празника от години. Служебното държавно управление тогава не направи коментар по тематиката. 

Част от възрастните хора пресметнаха, че за две кори яйца, два козунака и четвърт кг агнешко стигат 70-те лева великденска добавка, която беше изплащана предходната година. По думите им могат да минат и без месо, само че яйцата и козунакът са наложителни. Някои от тях даже показаха подозрение, че парите за надбавките са отишли за изборите. 

В България има към 2 милиона и 100 хиляди пенсионери. От години добавката за Великден се е трансформирала в процедура. Ако приемем, че добавката би била в същия размер, колкото предходната година – 70 лв., то ще са нужни почти 147 млн. лева Традиция е добавките да се изплащат дружно с пенсиите преди Великден. Миналата година да вземем за пример имаше казус и бяха преведени на 15 април, защото решението бе взето по-късно. Тази година изплащането на пенсиите стартира на 7 април, петък. По информация на NOVA се търси вид отново да се даде добавката, само че властта резервира до момента безмълвие по тематиката.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР