Министър-председателят Гълъб Донев посети днес Калофер, където участва в тържествата,

...
Министър-председателят Гълъб Донев посети днес Калофер, където участва в тържествата,
Коментари Харесай

Премиерът Донев: Да вървиш по стъпките на Ботев е чест и отговорност пред общата ни памет за великия поет и революционер

Министър-председателят Гълъб Донев посети през днешния ден Калофер, където взе участие в тържествата, отдадени на 175-ата годишнина от рождението на Христо Ботев. Премиерът беше посетител на спектакъла „ Етюди от живота на Ботев “, показан от възпитаници от СУ „ Христо Ботев “ в националния музей в Калофер, носещ името на великия български стихотворец и бунтовник. 

Преди събитието министър-председателят персонално поздрави участниците в спектакъла и приветства техния интерес към българската история. „ Всички българи сме наследници на Ботев, само че – Вие доста повече. Защото Вашето отечество е родното място на революционера. Вие безусловно вървите по неговите стъпки. Това е чест и отговорност пред общата ни памет за Христо Ботев “, съобщи министър председателят Гълъб Донев пред младите гении от Калофер. Министър-председателят подари на участниците в спектакъла факсимилно издание на персоналното тефтерче на Христо Ботев, което е измежду дребното достоверни свидетелства, посредством които можем да се „ срещнем “ с революционера, поета и индивида Ботев. „ Не забравяйте, че Христо Ботев е човек като всеки от нас, който е милеел за жанр и Родина “, означи още министър-председателят в диалога си с учениците, които на собствен ред споделиха кои моменти от живота на Ботев ги впечатляват най-вече. 

В края на спектакъла министър председателят Гълъб Донев поздрави учениците за положените старания да показват своя роман през стихове за живота на Ботев. Премиерът особено поздрави шефа и преподавателите от СУ „ Христо Ботев “ за всеотдайната им работа в полза на развиването на гения на младежите. 

В рамките на визитата си в Калофер министър-председателят посети къщата-музей на Христо Ботев, сервира цветя пред паметника на великия българин и пред Паметника на баба Иванка – майката на Ботев.  
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР