Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с новия турнирен директор на

...
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с новия турнирен директор на
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов се срещна с турнирния директор на Sofia Open Горан Джокович

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с новия турнирен шеф на Sofia Open Горан Джокович.
По време на срещата беше разисквано идното домакинство на България на влиятелния тенис шампионат. За четвърти път страната ни ще бъде хазаин на шампионат от календара на Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP). Горан Джокович е в България, с цел да наблюдава организацията на конкуренцията, която стартира на 3 февруари 2019 година в зала „ Арена Армеец “.
По време на срещата Горан Джокович съобщи пред българския министър председател, че се чака шампионатът да бъде един от най-силните в категорията АТP 250 през 2019 година По думите му, това огромно спортно събитие ще сплоти феновете на тениса на Балканите. Той направи параленост сред обединяването на България, Сърбия, Румъния и Гърция за семейството на Мондиал 2030 година “Видяхме по какъв начин министър председателите на няколко страни на Балканите планирате взаимно домакинство на огромни футболни шампионати, за какво да не бъде по този начин и в тениса. София може да бъде центъра на тази идея”, сподели Джокович. Той съобщи специфични поздрави на премиера Борисов от името на племеника си Новак Джокович, с който се познават персонално.
Според Горан Джокович се чака София да посрещне едни от най-хубавите играчи сега – Качанов, Циципас и Медведев, както и опитните тенисисти Вавринка и Монфис. По думите на турнирния шеф на Sofia Open се чака и Новак Джокович да се включи в спортното събитие.
На срещата в Министерския съвет участваха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, ръководителят на Българската федерация по тенис Стефан Цветков и заместник-председателят на УС на Федерацията Рангел Марков.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР