Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с премиера на Албания

...
Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с премиера на Албания
Коментари Харесай

Борисов: Твърдо подкрепяме Албания за ЕС

Министър-председателят Бойко Борисов организира телефонен диалог с премиера на Албания Еди Рама. Във фокуса на диалога бе позицията на страната ни по отношение на преговорните рамки за присъединение на Албания и Република Северна Македония (РСМ) към Европейски Съюз. Това оповестиха от пресцентъра на Министерския съвет.

„ България твърдо поддържа Албания по пътя й към европейското семейство. Считаме, че сте посочили посветеността си към европейските полезности, отговорността и мотивацията да вървите напред и имате нашата поддръжка “, акцентира министър-председателят Борисов пред своя сътрудник.

Премиерът Борисов означи също, че страната ни е измежду най-силните покровители на процеса по разширение на Съюза и по тази причина издигна тематиката високо в европейския дневен ред по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз през 2018 година „ Защото европейската вероятност е най-силната мотивация за реализиране на преход към демократично ръководство и пазарна стопанска система в Западните Балкани “, добави Борисов.

По отношение на европейската интеграция на Република Северна Македония, Борисов уточни позицията на страната ни и посочи, че България е една от страните, които най-вече е упорствала и желала РСМ да стане част от Европейски Съюз. В този подтекст напъните на България постоянно са били ориентирани към постигането на консенсус по значимите за двете страни тематики. „ За страдание сходна ангажираност не се следи от страна на Република Северна Македония. Готови сме да продължим диалозите и интензивно да работим в осъществяване на Договора за добросъседство “, сподели още Борисов пред албанския министър председател.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР