Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Туркменистан, където водената от него

...
Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Туркменистан, където водената от него
Коментари Харесай

Премиерът Борисов вече е в Туркменистан

Министър-председателят Бойко Борисов дойде в Туркменистан, където водената от него делегация ще бъде тридневно посещаване.

Българският министър председател ще взе участие в Първия каспийски стопански конгрес, който ще се организира в националната туристическа зона "Аваза " наоколо до град Туркменбаши.

Форумът ще събере държавните и държавните ръководители на каспийските страни, водачи на заинтригувани страни, близки до Каспийския район, както и представители на интернационалните стопански, финансови, транспортни, екологични и други организации.

В рамките на форума министър председателят Борисов ще се срещне с съветския си сътрудник Дмитрий Медведив и двамата ще разискват енергийни планове, измежду което е разклонението на газопровода "Турски поток " през България, както и построяването на АЕЦ "Белене ".

В "Аваза " министър-председателят Бойко Борисов ще организира двустранна среща с президента на Туркменистан Гурбангули Бердимухамедов, както и разширена среща с присъединяване на формалните делегации от двете страни. Ще бъдат подписани двустранни документи, готови от Междуправителствената българо-туркменистанска комисия за икономическо съдействие, която също ще заседава в "Аваза ".

В делегацията, водена от премиера Бойко Борисов в Туркменистан, са министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова, министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков, министърът на стопанската система Емил Караниколов и министърът на енергетиката Теменужка Петкова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР