Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Република Корея, където ще бъде

...
Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Република Корея, където ще бъде
Коментари Харесай

Бойко Борисов пристигна на тридневно посещение в Република Корея

Министър-председателят Бойко Борисов дойде в Република Корея, където ще бъде на публично посещаване през идващите три дни. В рамките на визитата си българският министър председател ще организира диалози с президента Мун Дже-ин и премиера Ли Нак-йон.



Основните тематики, които водачите ще разискват ще са високите технологии, нововъведенията и развойната активност. Ще се търси и задълбочаване на съдействието сред двете страни.

Други сфери с капацитет за развиване са туризмът, превозът и инфраструктурата, осведомителните и информационните технологии, образованието и защитата.
България търси вложители в автомобилния бранш от Южна Корея Бойко Борисов отпътува на посещаване в Сеул
Наред с разискването на стъпките за развиване на търговско-икономическите връзки сред България и Република Корея, актуалната аудиенция дава опция да бъде обменен опит в енергетиката, екологията и опазването на околната среда.

Премиерът съобщи, че България отдава огромно значение на развиването на връзките си с Република Корея, която е наш предпочитан сътрудник в Азия и се подрежда на 12-то място в света по размер на стопанската система.От съвместен интерес е задълбочаването на търговско-икономическите връзки и привличането на вложения.
Снимка: Министерски съвет
Разговорът на българския министър-председател с корейския му сътрудник ще бъде продължение на срещата им през октомври 2017 година, когато Ли Нак-йон беше на посещаване в България.
Борисов: Уверено вървим към чакалнята на еврозоната Премиерът откри Международния механически панаир в Пловдив
Визитата на българския министър председател е първа по рода си в историята на дипломатическите връзки сред двете страни и се реализира в навечерието на 30-тата годишнина от тяхното определяне през 2020 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР