Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Австрия, където символично ще предаде

...
Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Австрия, където символично ще предаде
Коментари Харесай

Борисов и Павлова пристигнаха в Австрия

Министър-председателят Бойко Борисов дойде в Австрия, където алегорично ще съобщи председателството на Съвета на Европейския съюз на австрийския канцлер Себастиан Курц.
 
Преди събитието българският министър председател ще организира работна среща с канцлера Курц и ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск. Те ще обсъдят осъществяването на целите по време на Българското председателство и приемствеността им от Австрия.

 
 Борисов Павлова Австрия пресцентър, Министерски съвет

Европейската вероятност и съгласуваност на страните от Западните Балкани, дигитализацията и сигурността и миграцията, това са част от тематиките на диалозите през днешния ден.
 
Срещата сред българския министър председател и австрийския канцлер ще бъде „ на върха “ и в директния, и в преносния смисъл. Бойко Борисов ще съобщи щафетата на Себастиан Курц под връх Планай, който е висок 1906 метра.-->
 
Австрия публично ще поеме председателството на Съвета на Европейския съюз със фамилен пикник и концерт в Алпите. Участниците ще се изкачат с въжен превоз до върха с 30 специфични кабинки - 28 от тях ще показват страните членки, една кабинка ще бъде в цветовете на българското и австрийското флагове като знак на предаването на европредседателството и една кабинка ще бъде изрисувана с европейския байрак.

 
 Борисов Павлова Австрия пресцентър, Министерски съвет

За България завършва първо европредседателство с цели: вероятности пред Западните Балкани, продължение на политиката на доближаване, сигурност и непоклатимост, цифрова стопанска система и бъдеще за младежите. За провеждането му работиха 1550 чиновници от 35 институции.
 
България семейства 284 събития, за които дойдоха 36 000 делегати.
 
Най-очакваното събитие беше срещата на върха Европейски съюз – Западни Балкани, която се организира на 17 май в София.

 
В състава на формалната делегация в Австрия е и министърът на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 Лиляна Павлова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР