Министър-председателят Бойко Борисов поздрави гръцкия премиер Алексис Ципрас за големия

...
Министър-председателят Бойко Борисов поздрави гръцкия премиер Алексис Ципрас за големия
Коментари Харесай

Борисов и Ципрас очакват срещата на върха в София да даде нова енергия за развитие на Балканите

Министър-председателят Бойко Борисов поздрави гръцкия министър председател Алексис Ципрас за огромния християнски празник Гергьовден, който се отбелязва с особена респект в двете страни. В телефонен диалог той му благодари за гостоприемството и вниманието, с което беше посрещнат при визитата си в Света гора, оповестиха от Правителствената осведомителна работа.

Алексис Ципрас сподели, че високо цени персоналния ангажимент на Борисов и на българското държавно управление за ремонта на Зографския манастир. Той уточни, че това е жест, получил признанието на хилядите поклонници, посещаващи свещеното място.

Борисов и Ципрас разискаха и идната Среща на върха в София. Гръцкият министър председател акцентира, че както за българското, по този начин и за гръцкото държавно управление стабилността, мирът и развиването на Балканите са главен приоритет. Той приветства слагането от България в дневния ред на Европейския съюз на тематиката за бъдещето на страните от Западните Балкани и стабилността на континента. Ципрас акцентира също напъните на Борисов и на Българското председателство за фокусиране на вниманието на институциите за осъществяване на плановете за съгласуваност в района. Той уточни, че този приоритет на председателството работи за бъдещето на Европа.

По време на диалога Ципрас удостовери присъединяване си в Срещата на върха на 17 май. Очакванията на двамата министър председатели са тя да даде нова сила за развиване на района.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР