Министър-председателят Бойко Борисов посрещна председателя на Държавния съвет на Китай

...
Министър-председателят Бойко Борисов посрещна председателя на Държавния съвет на Китай
Коментари Харесай

Борисов посрещна китайския си колега Ли Къцян, подари му знаме от съпругата на Боян Петров

Министър-председателят Бойко Борисов посрещна ръководителя на Държавния съвет на Китай Ли Къцян в София. Официалната гала се състоя пред паметника на Незнайния войник, където двамата министър председатели сервираха венци. След това Бойко Борисов и Ли Къцян разгледаха църквата „ Света София “.

Пред публицисти Ли Къцян заяви, че е получил подарък от дамата на Боян Петров.

„ Гордеем се с куража на Боян Петров, подариха ми знаме от брачната половинка му “, сподели той, съобщи кореспондент на Novini.bg.

„ За първи път навестявам България след съставяне на държавното управление и това е първата спирка на европейския ми маршрут. Благодаря за тържествената вечеря на господин Борисов през вчерашния ден вечерта. Имах опция да видя златни предмети от преди 7 хиляди години. Вчера ми дадоха и подарък – знаме от брачната половинка на Боян Петров, който изчезна по време на нанагорнище в Хималаите. На знамето написа, че нейното сърце постоянно ще остане там. Ние се гордеем с неговия кураж “, сподели още Къцян.

Той уточни, че с премиера Борисов са провели значим диалог на четири очи и са постигнали единомислещо единодушие по някои значими въпроси.

Бойко Борисов пък от своя страна пък подсети: „ България и българският народ обичат китайския народ. Имаме редкия късмет с прагматичност и спазвайки европейските правила на база на взаимна почтеност да развием промишлени, стопански, финансови бизнес връзки - в областта на туризма, стопанската система, културното завещание и образованието “, сподели Борисов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР