Министър-председателят Бойко Борисов обяви, че всички са наясно кой е

Министър-председателят Бойко Борисов обяви, че всички са наясно кой е ...

Борисов: Всички знаят кой е реалният собственик на "Юлен".Министър-председателят Бойко Борисов обяви, че всички са наясно кой е собственикът на концесионера на ски зона "Банков" - Юлен АД, и посочи Цеко Минев, един от собствениците на Първа инвестиционна банка.

"Всички знаят, нищо че го крият и ако ме питаш - за Цеко Минев става въпрос, сега, да не ме съдят утре, защото сигурно има някакъв друг формален собственик, но омразата между Цеко Минев и зеелените поражда всичко това, което се случва в момента", заяви Борисов пред Би Ти Ви на въпрос кой е реалният собственик на "Юлен".

"Според мене, собственикът да излезе, да се разкрие, да си сложи картите на масата и да приключим с това", призова Борисов и уточни, че "след като Цеко Минев движи всичко на Банско най-вероятно той е, ако не собственика, достатъчно близък до собственика". Той отговори отрицателно на въпрос дали държавата стои зад собственика на "Юлен". След като в края на миналата година правителството одобри промени в плана за управление на Националния парк "Пирин", които разширяват възможностите за застрояване в планината, протестиращи природозащитници се обърнаха към различни институции с въпроса кой е реалният собственик на концесионера на ски зоната на Банско - "Юлен" АД. Поводът бе изявление от 5 януари 2018 г. на представител на "Юлен" в интервю по "Нова телевизия", че кипърският гражданин Георгиус Георгиу е само номинален собственик на концесионера, но всички компетентни държавни институции знаят кой е реалният собственик.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Източник: dnevnik.bg