Министър-председателят Бойко Борисов обсъди с вицепремиера Томислав Дончев и с

...
Министър-председателят Бойко Борисов обсъди с вицепремиера Томислав Дончев и с
Коментари Харесай

Кабинетът дава 400 000 на Бургас и 600 000 на Камено

Министър-председателят Бойко Борисов разиска с вицепремиера Томислав Дончев и с министъра на финансите Владислав Горанов ограниченията за превъзмогването на вредите от бедствието в Бургаска област, оповестяват от министерски съвет.

Решено беше Министерският съвет да започва процедурата по разпределяне на 1 млн. лв. на общините Бургас и Камено (400 хиляди лева за Бургас и 600 хиляди лева за Камено), с които да бъдат покрити разноските за аварийно-възстановителна активност и подкрепяне на потърпевшите.

В момента няколко екипа на място разказват вредите, главно на обществената инфраструктура. Очаква се работата им да завърши до понеделник идната седмица, уточни вицепремиерът Дончев, който е ръководител на Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне.

Той заяви, че заделеният запас на Комисията до края на 2017 година е над 2 млн. лв. и че има подготвеност да бъде възложен както за директно справяне с бедствията, обезпечаване на пътен достъп и достъп на хората до домовете им, по този начин и за ремонтни работи, които да се осъществят до края на годината.

тагове кабинет бургас камено
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР