Министър-председателят Бойко Борисов инспектира ремонтно-строителните дейности по проектите от Трансевропейската

...
Министър-председателят Бойко Борисов инспектира ремонтно-строителните дейности по проектите от Трансевропейската
Коментари Харесай

Борисов инспектира Интермодалния терминал ОБЗОР

Министър-председателят Бойко Борисов инспектира ремонтно-строителните действия по плановете от Трансевропейската транспортна мрежа.

Премиерът се качи на съвременен трен по високоскоростната права Пазарджик - Тодор Каблешков дружно с министъра на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков, министъра на финансите Владислав Горанов и вицепремиера Томислав Дончев.

Областният шеф Здравко Димитров посрещна премиера и министрите на гара Тодор Каблешков и дружно разгледаха Интермодалния терминал Пловдив, който е финансиран от оперативна стратегия „ Транспорт “ и е построен върху 71 450 кв.м. На Интермодалният терминал се правят товаро-разтоварни действия на контейнери, коли и камиони върху вагони и назад.

След това регионалният шеф се качи дружно с премиера и министрите на влака, с цел да създадат оглед на осъществените строителни действия в правата Скутаре – Оризово, част от плана " Рехабилитация на железопътната линия Пловдив - Бургас, фаза2 ". В този сектор изцяло са възобновени 28 км. жп линия, построени са шумозащитни и защитни стени в гарите Маноле и Белозем, както и пасарелка с обезпечен достъп за лица с понижена пъргавина, а контактната мрежа е напълно възобновена.

" Правителството продължава предпочитано с капиталовата стратегия в жп транспортната инфраструктура. Влакът пести сила, съставлява 100 % екологично чист превоз и ще се спести трафик от стотици хиляди тонове товари ", съобщи министър-председателят.

На гара Белозем министър председателят беше посрещнат от футболните митове Христо Бонев, Петър Зехтински и реферът Атанас Узунов, които попитаха за бъдещето на стадионите. Премиерът съобщи, че сега приоритет на държавното управление е развиването на детско-юношеските школи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР