Министър-председателят Бойко Борисов инспектира напредъка по строителството на автомагистрала Хемус“

...
Министър-председателят Бойко Борисов инспектира напредъка по строителството на автомагистрала Хемус“
Коментари Харесай

Премиерът инспектира напредъка по строителството на автомагистрала „Хемус“

Министър-председателят Бойко Борисов инспектира напредъка по строителството на автомагистрала „ Хемус “ в секторите сред Ловеч и Плевен и трасето в региона на Търговище.

„ Видя ли багерите, знам, че ще стане “, съобщи министър председателят Борисов при огледа на изграждащия се път Ловеч-Плевен. В инспекцията взе участие също заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков. Той осведоми министър-председателя, че в това трасе подготвителните действия, както и махането на хумусния слой, вървят сполучливо. А всяка заран служащите минават през инструктаж за сигурност на труда.

„ Ако е било елементарно, да са го създали до момента. Но те стоят на жълтите павета, а след това ще минават за минути и няма да знаят какъв непосилен труд е положен “, уточни министър председателят Борисов.

Изграждането на „ Хемус “ е водещ приоритет на държавното управление, тъй като ще обезпечи развиване на Северна България по метода, по който „ Тракия “ подкрепя икономическата интензивност на южната част на страната ни. Целта е аутобанът да е подготвен до 2024 г.

По време на огледа с премиера Борисов заместник-министър Нанков в детайли се спря на напредъка при построяването на другите подучастъци от трасето.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР