Министър-председателят акад. Николай Денков много ясно заяви, че ще подаде

...
Министър-председателят акад. Николай Денков много ясно заяви, че ще подаде
Коментари Харесай

Сабрутев от ПП-ДБ за скандала с Лукойл: Левчето на Добрев е лъжа - оказа се, че е 14 ст. и не е за всички, а за минимален сегмент

Министър-председателят акад. Николай Денков доста ясно съобщи, че ще подаде оставка, в деня, в който сме уговорили ротацията. ГЕРБ би трябвало да седнат на маста на договарянията и да се схванат с нас за съответните стъпки по какъв начин това да се случи. Към момента препъни камъкът е разбирането за ротацията. Какво е ротация – двама души да си разменят два поста. Това съобщи Венко Сабрутев от Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) в bTV.

" Не сме подписвали с ГЕРБ съглашение. Ще има ротация. Няма да отстъпим от това, което е контрактувано да се случи. Ротация значи промяна на постовете. В момента се цели ненарушаване на този тандем ", разясни той.

Сабрутев акцентира, че сделката, която е обществена, би трябвало да бъде спазена. " Искаме да продължи това, което е положително за българските жители. Денков отъпка пътеката по тази причина през днешния ден да сме в Шенген ", акцентира той.

Той разяснява и абсурда със зависимостите в правосъдната система, лъснали след убийството на Мартин Божанов – Нотариуса. " Ставаме очевидци около тъй наречените Нотариус, какво се е случвало в правораздаването. Направихме нужните стъпки за правосъдна промяна, тъй като главната ни цел е това. Ако не бяхме махнали Специализираните съд и прокуратура тези органи за политически рекет върху бизнеса и хората, българският бизнес щеше да се разсъни и действителността да е друга. Това, което направихме с Конституцията е път към правосъдната промяна. Предстои още дълъг път, тъй като това е система, която е тотално забатачена и потънала в зависимости ", изясни политикът.

Венко Сабрутов не подмина и тематиката за съветския нефт и обвиняванията на ГЕРБ. " Това е ослепителен образец за шизофрения на нефелни политици. Стана ясно, че левчето е неистина. Оказа се, че е 14 ст. и не за всички, а за някакъв сегмент хора, съобщи министърът на стопанската система. Другото, което се чу, че те познават доста добре Делян Добрев и дали са се раздавали предизборни брошури на ГЕРБ в " Лукойл ". Делян Добрев персонално приключи чуването и избяга. Нека да напомним неналичието на платени налози от " Лукойл " 12 година по време на тяхното ръководство, отдадено нефтено пристанище на цената на три наема в мола. Лидерът на тяхната група си играеше карти с изпълнителния шеф на " Лукойл ", тръба, по която тече главно съветски газ, кученца си подаряваха с Путин. Неслучайно в общественото пространство се популяризира прякорът Дельо Фактурата ", изясни политикът от ПП-ДБ.

По думите му, в случай че " Лукойл " е повишила покупките си на съветски нефт по време на дерогацията, то това било още едно достижение на държавното управление им. " По това време ние бяхме договорили най-ниските цени на горивата в Европа. Нека да създадем съпоставяне какъв брой налози са платили Лукойл тогава и в този момент. Тогава ще излезе кой работи проруски. Благодарение на закона на Делян за въпросното левче, българската страна се забави фрапантно да наложи налози за стотици милиони на " Лукойл ", сподели Сабрутев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР