Министър-председателят акад. Николай Денков гостува в Главното мюфтийство в навечерието

...
Министър-председателят акад. Николай Денков гостува в Главното мюфтийство в навечерието
Коментари Харесай

Премиерът към главния мюфтия: Ще имате стабилен партньор в лицето на държавата

Министър-председателят акад. Николай Денков гостува в Главното мюфтийство в навечерието на огромния мюсюлмански празник Курбан Байрям.

„ Уважавам хората, които са се посветили на духовността, знанието и книгите. Ще имате постоянен сътрудник в лицето на страната “, съобщи министър председателят пред основния мюфтия доктор Мустафа Хаджи и неговите заместници.

„ Идеите могат елементарно да разделят хората, само че също и да сплотяват обществото. Важно е да сме дружно в напъните си за смяна към по-добро “, сподели още акад. Денков. Той разчита както Българската православна черква, по този начин и мюсюлманското изповедание да оказват помощ възпитанието на децата още веднъж да стане приоритет в учебно заведение дружно с образованието.

Премиерът напомни, че е определен за депутат в 48-о и 49-о Народно заседание от Шумен и има положителни контакти с мюсюлманите както в това свое качество, по този начин и като учител в Софийския университет. Според него районите на Шумен, Търговище, Разград и Силистра имат голям капацитет за икономическо развиване и страната е подготвена да им помогне в това отношение.

Главният мюфтия доктор Хаджи увери своя посетител в устрема на мюсюлманското изповедание да работи против радикалния ислям и за свободно практикуване на религията съгласно традициите в България. Домакините описаха за благотворителните начинания на Главното мюфтийство. Те благодариха на страната за помощта при закупуването на постройка за Висш ислямски институт и помолиха за финансова поддръжка за нейното поправяне, както и за акредитация на висшето учебно заведение.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР