Министър на електронното управление Георги Тодоров и главният изпълнителен директор

...
Министър на електронното управление Георги Тодоров и главният изпълнителен директор
Коментари Харесай

България издаде и валидира първото филателно издание в Европа на тема „Киберсигурност“

Министър на електронното ръководство Георги Тодоров и основният изпълнителен шеф на „ Български пощи “ ЕАД Богдан Теофанидис поставиха печата върху първото пощенско издание в Европа, отдадено на тематиката „ Киберсигурност “ в наличието на художника на плана Теодор Лихо.

„ Днес слагаме алегоричен край на „ Европейския месец на кибесигурността “. Месец, в който главните тематики бяха свързани с phishing и ransomware. Бурно разрастващите се технологии ни изправят пред предизвикването да се оправяме с тях. Кампанията бе 30 дни, само че нашата работа за решение на проблематиката с кибесигурността продължава. “, сподели Георги Тодоров по време на валидиране на пощенско-филателно издание.

Министърът съобщи, че извършената акция от България е високо оценена от нашите сътрудници и от Агенцията на Европейски Съюз за киберсигурност /ЕNISA/ и изрече признателност към екипа на ръководеното от него министерство за добре свършената работа.

От своя страна Богдан Теофанидис заяви, че пощенската администрация у нас регистрира мотив за горделивост, защото точно тя е първата в света, която издава марка на тази тематика, по този начин както преди 75 година години сме първите издали марка на тематика „ Шах “.

Поводът за отпечатването на пощенската марка е 10-годишния празник на “Европейски месец на киберсигурността ”, с което страната ни насочва своето ясно обръщение към едно от главните провокации на нашето съвремие. Посланието, което ще доближи до хиляди българи у нас и по света, както и до колекционерите на филателни артикули, е осведоменост, зоркост и създаване на потенциал в региона на киберсигурността.

Художникът Теодор Лихо е употребявал ексцентричния за маркиздаването квадратен размер на пощенска марка, която се чете завъртяна на 45 градуса, QR код и цветови модел RGB. Пощенска марка със специфичен пощенски щемпел е с тираж 5 500 броя и номинална стойност: 1,25 лева

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР