Министър Лиляна Павлова откри уникален Глобален ИТ център за компетенции

...
Министър Лиляна Павлова откри уникален Глобален ИТ център за компетенции
Коментари Харесай

Откриха уникален Глобален ИТ център в София

Министър Лиляна Павлова откри неповторим Глобален ИТ център за пълномощия в България. В новата „ цифрова фабрика “ на Atos ще работят повече от 400 български ИТ експерти. Те ще основават реформаторски разработки и ще внедряват съвременни решения за клиенти на компанията в целия свят.

„ За мен е извънредно наслаждение да съставлявам държавното управление на откриването на Глобалния ИТ център за пълномощия, което събитие е доказателството, че SAP-услугите към този момент са основна промишленост за страната ни и в международен проект “, сподели министър Павлова при откриването.

„ Тук съм поради младите, способени и добре образовани хора, които се надяваме освен да останат в страната, само че и да притеглим назад тези, които са в чужбина - точно посредством основаването на атрактивни благоприятни условия за работа, развиване и приемане на положително възнаграждение и самочувствие “, добави Павлова.

Министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 означи, че точно връзката сред образованието, университетите и бизнеса е значима за основаване на готови хора в бъдеще. Тя акцентира, че тематики като единния дигитален пазар и цифровите трансформации ще са във фокуса на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз следващата година и дружно с еврокомисаря Мария Габриел страната ни ще направи всичко допустимо този пазар да бъде предпазен.

Atos е международен водач в цифровата промяна, за която работят над 100 000 чиновници в 72 страни, а у нас – 660 висококвалифицирани български експерти. След като компанията закупи българската компания InfoPartners с 423-ма чиновници и 15 милиона евро годишен оборот, тя стана водещ снабдител на профилирани SAP -услуги в страната. Компанията работи в партньорство с един от най-големите вложители у нас Coca-Cola Hellenik Bottling Company и ще дава гъвкави услуги и ускорение на достъпа до нови технологии и решения за клиентите на компанията в 28 страни по света.

„ Оценихме равнището на експертите и отношението към клиентите тук и желаеме нашите клиенти да се допряна до българското качество “, сподели от своя страна Рууд де Жонг, шеф на Глобалния ИТ център в България. Центърът има упоритостта бъде световен развъдник за нововъведения в региона на ИТ услугите за хранително-вкусовата индустрия, означи той.

„ За нас това е неповторим център и SAP услугите са един от четирите стълба на растеж в нашия тригодишен проект и се надявам да увеличим това развиване към 10 пъти. Искаме да си сътрудничим с водещи университети и да разтеглим този център “, сподели от своя страна Урсула Моргенстерн, световен шеф „ Бизнес и платформени решения “ - Аtos.

Ален Брухар, шеф на „ Бизнес системи и решения “ на Coca-Colа в28 страни пък обърна внимание, че към този момент повече от 10 години компанията прави хъб в България, в който работят над 2 000 чиновници в страната и способства за повишение на заетостта и на брутния вътрешен артикул на България.

Министър Павлова изрази вяра, че инвестицията и личният състав ще бъдат удвоени, с цел да остане България атрактивна за младежите страна.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР