Министър и ръководството на Конфедерацията на независимите синдикати в България

...
Министър и ръководството на Конфедерацията на независимите синдикати в България
Коментари Харесай

Социалният министър обсъди с КНСБ ръста на пенсиите и доходите

Министър и управлението на Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България (КНСБ) разискаха опциите за решение на настоящи проблеми в областта на труда и социалноосигурителната политика по време на онлайн среща. Акцент в диалога бяха въпросите, свързани с бъдещото развиване на пенсионната система и политиката по приходите.

Министър Гьоков удостовери уговорката на държавното управление за подготовка на разбор взаимно със обществените сътрудници, на база на който ще се предложи механизъм за обективна и устойчива във времето актуализация на пенсиите.

Обсъдени бяха и опциите за повсеместен растеж на приходите и актуализиране на размера на минималното обезщетение за безработица и компенсацията за развъждане на дете до 2-годишна възраст.

Министър Гьоков осведоми управлението на КНСБ, че следва да се създаде тактика в региона на приходите, която ще очертае дълготрайната визия на страната в тази сфера и ще даде посоката за тяхното повишаване в бъдеще. Той увери, че Министерството на труда и обществената политика ще продължи да предизвиква груповото трудово договаряне сред организациите на синдикатите и работодателите във всички стопански сектори, защото то е измежду най-ефективните принадлежности за уравновесен и постоянен растеж на трудовите хонорари.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР