Министър Гроздан Караджов коментира проблема с ремонтите в пътната мрежа

...
Министър Гроздан Караджов коментира проблема с ремонтите в пътната мрежа
Коментари Харесай

Гроздан Караджов: Едва ли фирмите ще продължат ремонтите на пътната мрежа без пари

Министър Гроздан Караджов разяснява казуса с ремонтите в пътната мрежа и кандидатурите за гуверньор на Българска народна банка. 

Трябваше да имаме повече от една кандидатура, с цел да може да се избере най-достойният. Управителят на Българска народна банка би трябвало да бъде определен надпартийно. Това сподели министърът на районното развитие Гроздан Караджов в предаването " Защо, господин министър " по bTV.

Караджов съобщи, че поддържа кандидатурата на Любомир Каримански.

И двамта претенденти имаха опция да отговорят на всички нападки и компромати, сподели още той.

Малко евентуално е, в случай че желаяме тези компании, на които изискуем над милиард, да се съгласят да продължат да ремонтират пътната ни мрежа.За да стане по-бързо като компромис, се съгласих да бъдат трансформирани средства от други елементи на бюджета с категорично заричане, че в този момент, през юни, ще бъдат добавени при актуализацията на бюджета. Тоест това решение в националното заседание не е мое скимване и самодейност, то е разбор на. обединението, след което той е бил показан на всяка една от групите от обединението “, добави той и изясни, че единствено е отишъл при премиера с 3 разновидността за разрешаване на проблема с АПИ.

Караджов посочи, че е отишъл дружно със своя заместник-министър, който дава отговор по пътищата при министър ръководителя в Министерски съвет, който беше с двама свои съветници. Там пристигна и министърът на финансите със своя заместник-министър. С 3 разновидността отидох. И само в третия вид се предвиждаше Народното събрание да се произнесе.

Той изясни, че договорите са напълно законни и никой не е оспорвал законността им. И добави, че всичко по договорите е изрядно, единствено възлагането е неизрядно, което е 4 пъти по-голямо.

По думите му финансирането ще пристигна от други елементи на бюджета като бъдта добавени при актуализацията на бюджета. 

Сред компаниите, на които би трябвало да бъде разплатено, евентуално има такива получили пари по инхаус процедури, добави още районният министър. 

Поддръжката и ремонта на пътища са пленник на избора за гуверньор на Българска народна банка. Народното събрание е спряло момента да позволи на АПИ да поддържа пътищата в цялостен размер. Аз и животът на хората са станали косвена жертва на избора на гуерньор на Българска народна банка. изявленията на политиците, които споделят че нямат срещу това решение, демонстрира, че забавянето е по противоречивия въпрос, сподели Караджов.

Караджов съобщи, че в петък е протестирал против забавеното решение на парламената и невъзможността АПИ да стартира с ремонтите. Министърът акцентира, че забавянето идва от страна на четири парламентарно показани партии:  " Продължаваме промяната ", " Демократична България ",:Възраждане " и БСП.

Министър Карджов сподели, че след 1 юли пътищата ще поддържа този, който завоюва, където могат да вземат участие и дребни компании без доста опит. 

Тази година сме поставили доста по-високи суми за ремонт на пътната мрежа е съображение за увеличение на тол таксите, сподели още той. 

Караджов посочи, че няма да желае оставката на основния проектант на София. 

" Автомагистрали " не е спирало да работи по заварените контракти, само че няма подписани нови, уточни министърът. 

Караджов разяснява, че народът може да реши какъв брой ще бъде животът на държавното управление, написа novini.bg. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР