Минисериалът на HBO проследява един от най-драматичните ядрени инциденти, оставил

...
Минисериалът на HBO проследява един от най-драматичните ядрени инциденти, оставил
Коментари Харесай

"Чернобил" - сериалът с най-висока оценка в историята

Минисериалът на HBO наблюдава един от най-драматичните нуклеарни произшествия, оставил сериозен отпечатък и върху нашия живот - повредата в АЕЦ " Ленин " в Чернобил, Украйна на 26 април 1986 година Петте серии, от които досега са излезли три, наблюдават  действията на Комисията " Чернобил ", чиято работа е била да се оправи с последствията от нуклеарната повреда. Британецът Джаред Харис влиза в ролята на учен Валери Легасов - един от първите, които си дават сметка за мащаба на бедствието. Стелан Скарсгард играе Борис Шчербина - руски политик и заместник-председател на Съвета на министрите на Съюз на съветските социалистически републики от 1984 до 1989 година Емили Уотсън също играе руска нуклеарна физичка. Сценарист на кино лентата по автентичен случай е Крейг Мазин, който е и изпълнителен копродуцент на сериала. Режисьор е Йохан Рен ( " В обувките на Сатаната " ).

Плашещите и до през днешния ден обстоятелства, които филмът разкрива, и качественото снимане доведоха до невиждано утвърждение от публиката и рецензията. В IMDb оценката на феновете е 9.7, а в уеб страницата - агрегатор за критически рецензии Rotten Tomatoes - 9.6 от 10. За съпоставяне, " В обувките на Сатаната " заема пето място в тази ранглиста с рейтинг 9.4, а " Игра на тронове " - шесто. 

Премиерата на сериала съответства с 33-годишнината от злополуката, която и през днешния ден продължава да е маркер за крехкостта на човешкия прогрес, лицемерието на тоталитарната страна и цената на човешкия живот. Зоната към централата и до през днешния ден е изолирана. Аварията остава ненаселен диаметър от към 150 хиляди кв. км, като над 200 хиляди души са евакуирани от родните им места. Хипотезите, колебаещи се сред човешка неточност и нередовност на техническото съоръжение, трагичното развиване на стотици човешки ориси и стигмата на инфектирания зарязан град будят интерес и боязън и до през днешния ден.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР