Минималното заплащане на час в Германия да стане 9,35 евро

...
Минималното заплащане на час в Германия да стане 9,35 евро
Коментари Харесай

Минималното заплащане на час в Германия ще се увеличи до 9,35 евро

Минималното възнаграждение на час в Германия да стане 9,35 евро (10,90 долара) през идващите 18 месеца, предложи назначена от държавното управление комисия, представена от ДПА.

Обсъжданото дълго време нарастване би трябвало да стане на стадии, като се стартира с повишаване от сегашните 8,84 евро до 9,19 евро на час от 1 януари 2019 година и с втори стадий на нарастване от 1 януари 2020 година.

Синдикатите упорстват за " уместно нарастване ", а най-големият институт за проучвания, който се счита за съдружник на работодателите, е срещу всяко нарастване на минималното възнаграждение над 9,19 евро.

Правителството въпреки всичко би трябвало да приложи рекомендациите на комисията на процедура.

Комисията стигна до единомислещото си решение, определяйки междинния размер на нарастване на заплатите, само че имайки поради и отбраната на работещите, конкурентоспособността и задачата да не се предизвикват вреди на заетостта като цяло.

Минималното заплащане се ползва за всички чиновници като се изключи продължително безработните, които са на нова работа за по-малко от 6 месеца.

Някои браншове на немската стопанска система имат лични минимални прагове на възнаграждение, които надвишават националното равнище.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР