Минималните температури днес ще бъдат между 2° и 9°, в

...
Минималните температури днес ще бъдат между 2° и 9°, в
Коментари Харесай

Слънчево време днес, сутринта е студена

Минималните температури през днешния ден ще бъдат сред 2° и 9°, в София - към 3°, по Черноморието – от 11° до 14°, а оптималните - сред 12° и 17°, в София - към 12°.

Ще бъде слънчево. В утринните часове единствено тук-там по долините на Струма и Места, където ще бъде съвсем безшумно, ще има мъгла или ниска облачност. Ще духа слаб западен, в източните региони северозападен вятър, който до вечерта ще се ориентира от изток-югоизток.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до сдържан северозападен вятър, който денем ще отслабне и ще се ориентира от север, а по здрач от изток - югоизток. Максималните температури ще бъдат сред 14° - 16°. Температурата на морската вода е от 12° по северното крайбрежие до 18° по южното. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала, само че денем ще отслабва.

В планините ще бъде слънчево. Ще духа сдържан северозападен вятър, който денем ще отслабне. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 9°, на 2000 метра - към 2°.

В петък ще доминира слънчево време, преди обяд тук-там в равнините и котловините с мъгла. Постепенно от запад - югозапад облачността ще се усилва и вплътнява и до среднощ в западните региони ще превали дъжд. В източната половина от страната и в Предбалкана ще духа сдържан и краткотрайно мощен южен вятър и ще се затопля. Сутринта ще е много хладно, с минимални температури сред 1° и 6°, а оптималните ще бъдат сред 12° и 17°.

В събота през страната ще премине леден атмосферен фронт. Ще доминира облачно време и на доста места ще има превалявания от дъжд с нараснала възможност тук-там да са обилни. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, най-късно в Източна България, където през по-голямата част от деня ще се задържи от югозапад и там оптималните температури ще се покачат сензитивно, до 22°-23°, само че в останалата част от страната ще застудее.

В неделя преваляванията на всички места ще спрат, облачността ще се раздра и ще намалее, само че до вечерта от запад още веднъж ще се усили и вплътни. Ще духа сдържан северозападен вятър. Ще се намалят температурите и в Югоизточна България и оптималните в страната ще бъдат сред 10° и 15°.

В понеделник ще доминира облачно време. На доста места ще има превалявания от дъжд. Условия за обилни количества има в Южна България, а в Дунавската низина ще е прохладно.

Последвайте ни във и Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР