Минималните температури днес са в широки граници – от 4°

...
Минималните температури днес са в широки граници – от 4°
Коментари Харесай

Превалявания и гръмотевици в Южна и Североизточна България следобед

Минималните температури през днешния ден са в необятни граници – от 4° в Кюстендил и Добрич до 12° в Бургас и Сливен. В София, след 3° през вчерашния ден, рано тази заран беше 6°.

Максималните температури през днешния ден ще бъдат малко по-високи, спрямо през вчерашния ден, от 20° до 26°, в композиция със слаб до сдържан вятър с посока от запад-северозапад.

В следобедните часове ще доминира слънчево време, само че ще има и региони с превалявания от дъжд, основно в Южна и Североизточна България, съпроводени и от гръмотевици.

И на следващия ден ще бъде слънчево с повече облаци над планинските и източните региони, само че ще се задържи съвсем без превалявания. Вятърът ще остане слаб до сдържан, към този момент с посока от север-северозапад.

Максималните температури ще останат без основна смяна, в по-голямата част от страната сред 20° и 25°, а минималните в множеството региони ще бъдат сред 4° и 9°, в София – към 5°, в Източна България и на морския бряг – до 10° - 11°.

По Черноморието, след слънчевото начало на деня, в следобедните часове облачността ще се усили, само че ще се задържи съвсем без превалявания. И вятърът, и вълнението на морето ще е бъдат слаби.

Добри условия за туризъм в планините на следващия ден - ще духа сдържан северозападен вятър, ще бъде слънчево, само че в следобедните часове ще има изолирани валежи от дъжд. Температурите едва ще се покачат и по най-високите върхове ще бъдат от 0 до 4 градуса.

В околните дни ще бъде най-вече слънчево, като се изключи неделя, когато още веднъж ще има региони със следобедни валежи и гръмотевици – с по-голяма възможност в планините и в източната половина от страната.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР