Минималните осигурителни доходи за различните професии се увеличават с 3,9%

...
Минималните осигурителни доходи за различните професии се увеличават с 3,9%
Коментари Харесай

Увеличават минималните осигурителни доходи с 3,9% от 2018 г

Минималните осигурителни приходи за другите специалности се усилват с 3,9% от 2018 година , заяви общественият министър Бисер Петков след съвещанието на Съвета за тристранно съдействие.
Увеличението ще бъде направено и пред Надзорния съвет на Националният застрахователен институт, с цел да може да бъде включено в проектобюджета за 2018 година

Васил Велев от Асоциацията на индустриалният капитал още веднъж съобщи, че от минималните осигурителни прагове имало единствено вреди . Велев беше безапелационен, че има проблем с обезпечаването на служащи за работния развой, а не с минималните осигурителни приходи, които би трябвало да отпаднат и настоя за анулацията им.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров приветства увеличението на минималните осигурителни приходи, като съобщи, че е очаквал да се вдигнат с повече. Според него това ще даде подтик на изсветляването на бизнеса.

Вицепремиерът Валери Симеонов напомни, че след три дни (1 октомври) минималната пенсия става 200 лева и се пошегува, че това би трябвало да се изведе като вест.

Обсъждането на противоречивата точка за премахването на клас прослужено време беше отсрочена , тъй като не е прегледана в работните групи.


" Сивата " стопанска система пораства, откогато сме в Европейски Съюз

Според БСК данъчната администрация не може да се оправи с това събитие

Припомняме, тази заран от БСК излязоха с отчет за каузи на сивата стопанска система в България с главен извод, че той нараства за интервала от 2007-2016г. , като най-важен растеж се следи 2010-2011г..

Според БСК това е обвързвано на първо място с несъответстващата данъчно-осигурителна политика и невъзможността на данъчната администрация да се оправи с това събитие.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР