Минимални са шансовете за съставяне на редовен кабинет, но трябва

...
Минимални са шансовете за съставяне на редовен кабинет, но трябва
Коментари Харесай

Протести и стачки! Извънредно от Пламен Димитров

„ Минимални са възможностите за сформиране на постоянен кабинет, само че би трябвало да се направи това изпитание. За мен е по-важно какви са в политически, в обществен проект измеренията (на възможното бъдещо правителство) ”. Това съобщи президентът на КНСБ Пламен Димитров в студиото на „ Денят онлайн “ по NOVA NEWS.

„ За мен бе голяма неточност приемането на снадки Закон за бюджета от 2022 година В момента всеобщо системи са на ръба на своето оцеляване, тъй като няма единни разходни стандарти, а те са и увеличени. В системата на образованието даже, има напрежение. Обещаните 125% нарастване на заплатите на педагозите не са планувани за това тримесечие. Възможни са митинги ”, сподели синдикалният водач.
-->
„ От синдикалната организация на известията са подготвени да стартират ефикасни протестни дейности. Старият шеф остави „ Български пощи ” с 55 млн. загуба за 2022 година Заплатите са от 712 до 849 лева на 6 хиляди души – в това число и на хора, които работят в София, където разноските са доста по-големи от тези на други места ”, даде образец Димитров и увери, че и в други браншове има сходни проблеми - да вземем за пример във ВиК бранша.

 Според него хората не се занимават с въпроса дали ще има постоянно държавно управление, не желаят да слушат, че би трябвало да се стабилизира властта, а търсят сами ежедневните решения – по какъв начин да свържат двата края.

За доклада на държавното управление, показан по-рано денем, той сподели: „ Повече похвали чух, но не виждам на каква база ”. По думите му „ черна точка и на служебния кабинет е това, че минималната работна заплата порасна не с толкоз, колкото би трябвало ”.

Той увери, че синдикатите ще вършат митинги и стачки, без значение дали има или не постоянен кабинет.

„ Убеден съм, че ще спасим въглищните централи с доста старания ”, сподели Пламен Димитров в отговор на въпрос. „ Имах очаквания, че може да се появи разсъдък за въглищните централи. България не е в положение да извърши поетите задължения от предходния кабинет ”, добави Пламен Димитров и сподели, че синдикатите ще вземат участие в предоговарянето.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР