Минималната работна заплата от 933 лв. е малка.Премиерът Денков и

...
Минималната работна заплата от 933 лв. е малка.Премиерът Денков и
Коментари Харесай

Кацарчев, КТ Подкрепа: 933 лева е ниска минимална заплата

Минималната работна заплата от 933 лева е дребна.Премиерът Денков и финансовият министър Василев  обещаха, че ще има действителен растеж на приходите от най-малко 5/100. Има и някои положителни вести във връзка с пенсионната система и държавното-обществено обезпечаване. От 3 на 2 дни се понижава ангажираността на работодателите за погашение на болничните. Но нямаше конкретика в цифри, с цел да е ясно дали вървим към повишение стандарта на живот. Това сподели Атанас Кацарчев, основен икономист в КТ „ Подкрепа “, по Нова нюз.

Планираната инфлация е към 4,8%, сподели той. България е поела ангажимент да изравни виталният стандарт с този в Европейския сили за избран интервал от време, въпросът е, обаче, за какъв брой време, акцентира специалистът.

„ Това, което прави усещане, че брутният вътрешен артикул е над 200 милиарда В същото време, относителният дял на приходите понижава, което също буди въпроса " Защо "? Би трябвало при равни други условия, в случай че брутният вътрешен артикул пораства, относителния дял на приходите да се резервира към този БВП. Естествено, в случай че няма огромни данъчни или други облекчения “, сподели Кацарчев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР