Минималната работна заплата е иснтрумент на макроикономическата политика. Предложихме замразяване

...
Минималната работна заплата е иснтрумент на макроикономическата политика. Предложихме замразяване
Коментари Харесай

Експерти се хванаха за гушите заради замразяването на минималната работна заплата

Минималната работна заплата е иснтрумент на макроикономическата политика. Предложихме заледяване поради действителностите през 2020 г.- намаляването на растежа на Брутният вътрешен продукт, понижаване на инфлацията и занимателен растеж на междинната работна заплата.

Това съобщи в телевизионно изявление изпълнителният шеф на Асоциацията на индустриалния капитал в България Добрин Иванов.

"Заради забавеното нарастване няма за какво минималната заплата да се замрази. Не можем да си позволим за следващ път да замразим минималното нарастване. Достатъчно заплатите изостават от тези в Европа ", сподели Ваня Григорова, икономист и представител на КТ „ Подкрепа “.

"Ако увеличим минималната заплата до 2600 евро, то заетостта ще падне с 80%, ще има взрив на сивата стопанска система и спад на Брутният вътрешен продукт с над 80% ", разкри Иванов от АИКБ.

"Искаме не 2600 евро минимална заплата, а нарастване с 20 евро. Увеличава се главно междинното, само че не и минималното заплащане ", сподели Григорова.

"Минималната работна заплата въздейства директно върху заетостта, а тя ще падне ", приключи Добрин Иванов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР