Минимална квота в построяването на достъпни жилища и нов закон

...
Минимална квота в построяването на достъпни жилища и нов закон
Коментари Харесай

Референдуми в Швейцария за достъпни жилища и за нов закон срещу дискриминацията

Минимална квота в построяването на налични жилища и нов закон против дискриминирането поради полова ориентировка са тематиките в два национални референдума през днешния ден в Швейцария, съобщи ДПА.

В първия швейцарците би трябвало да решат дали минимум 10 на 100 от новите жилищни здания би трябвало да бъдат изграждани от организации с идеална цел, каквито са кооперациите.

По данни на американската консултантска компания „ Мърсър “ Цюрих, Женева и Берн са трите най-скъпи града в Европа и то освен поради високите наеми за жилища. Инициатори на първия референдум са леви швейцарски партии, синдикати и лобисти на наемателите.

Те настояват, че от 2005 година до момента междинното равнище на наемите се е повишило с към 18 на 100, три пъти повече от инфлацията, тъй като вложителите строят от ден на ден първокласни жилища за оптималната възвръщаемост.

Първоначално анкетите измежду жителите на конфедерацията сочеха, че болшинството е за квота от евтини жилища. Но последните изследвания дават знак, че нараства броят на хората, които се притесняват от несъразмерна интервенция в пазара.

Изходът от втория референдум наподобява много по-ясен, уточни ДПА. Анкетите установяват непрекъснато повишаване на поддръжката да се криминализира езикът на омразата и дискриминирането поради половата ориентировка на личността. Понастоящем наказателното право в Швейцария покрива единствено дискриминирането по раса, етнос и вяра.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР