Миниатюрна дамска чанта с размери 657 на 222 на 700

...
Миниатюрна дамска чанта с размери 657 на 222 на 700
Коментари Харесай

Микроскопична дамска чанта бе продадена на търг за над $63 000

Миниатюрна дамска чанта с размери 657 на 222 на 700 микрона (или с ширина по-малко от 0.7 милиметра) беше продадена на онлайн търг за над 63 000 $, осведоми.

Едва забележимата за човешкото око флуоресцентна жълто-зелена чанта е основана на известен дизайн на Louis Vuitton, само че е дело нахудожествен колектив от Ню Йорк, а не на самата първокласна марка.

От бруклинския MSCHF са дали на дребното си създание името Microscopic Handbag.Твърдят, чее задоволително тясно, с цел да мине през иглено ухо, катое по-малко и от зрънце морска сол (това обаче зависи от това какъв брой едра сол харесвате).

Предметът е основан посредством двуфотонна полимеризация - индустриална технолoгия, която се употребява в 3D принтирането на дребни пластмасови елементи. Чантата беше продадена дружно с микроскоп, оборудван с цифров екран, на който може да бъде забелязана.

Рекламна фотография разкрива дизайна в детайлности, като на нея може да се види логото на Louis Vuitton. Продуктът е основан на модела OnTheGo на френската първокласна марка, чиято цена на дребно сега е сред 3 100 и 4300 $.

Продажбата беше осъществена от онлайн аукционната къща Joopiter, финансирана от американския музикант, продуцент и дизайнер Фарел Уилямс.

Въпреки че Уилямс сега заема длъжността изобретателен шеф, отговарящ за мъжкото облекло в Louis Vuitton, основният изпълнителен шеф на MSCHF Кевин Уиснър декларира пред New York Times, че колективът не е желал разрешение от него или от първокласната марка, с цел да употребява нейното лого или дизайн.

“Фарел обича огромните шапки, по тази причина му направихме необикновено дребна чанта, ” споделя той пред изданието.

Основаният през 2016 година колектив MSCHF е попадал в светлината на прожекторите и преди.

Концернът за спортни артикули и екипировка Nike заведе дело против него поради така наречен “Сатанински кецове ” – общо 666 броя модифицирани кецове Nike със демонски знаци и капки същинска човешка кръв в подметката. Двете страни, в последна сметка, реализираха извънсъдебно съглашение.

През 2021 година от MSCHF използваха кожата от четири дамски чанти Birkin, с цел да основат сандали, които предложиха на цена от до 76 000 $ за чифт.

Придобилите преди време известност огромни червени ботуши, които наподобяват като че ли са от анимационен филм, също са дело на колектива. Те бяха разпространявани от звезди, като Иги Азалия, Доджа Кет и Джанел Моне.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР