Мини спокойно през шума и забързаните тълпи и си спомни

...
Мини спокойно през шума и забързаните тълпи и си спомни
Коментари Харесай

Опитай се да бъдеш щастлив...

Мини умерено през шума и забързаните тълпи и си спомни какъв покой носи тишината.

Поддържай положителни връзки с хората, само че без да прекланяш глава. Изказвай мнението си безшумно и ясно; и слушай другите, даже глупавите и невежите – те също имат какво да кажат.

Избягвай шумните и груби хора – те са скука за духа. Ако се сравняваш с другите, може да станеш суетлив или безмилостен; тъй като постоянно ще има по-големи и по-малки персони от теб. Радвай се на достиженията и на проектите си.

Интересувай се от занятието си, колкото и непретенциозно да е – това е едно същинско благосъстояние, като се имат поради превратностите на ориста. Бъди внимателен в работата си, тъй като светът е цялостен с измамници. Но дано това не затваря очите ти за добродетелта, доста са хората, които се борят в името на по-висши идеали и по тази причина в живота си непрестанно срещаме герои.

Бъди себе си и на първо място не се преструвай, че обичаш някого. Не бъди безсрамен по отношение на любовта, тъй като при всичката досада и разочарования тя е безконечна като тревата.

Приемай с признателност мъдростта на годините, изтънчено изоставяйки нещата на младостта. Подхранвай силата на духа си, с цел да те пази при злощастие. Но не унивай от мислени компликации. Много от страховете ни се раждат от отмалялост и самотност. Спазвай благоразумна дисциплинираност и бъди благосклонен към себе си.

Ти си дете на Вселената, както дърветата и звездите и имаш право да бъдеш тук. И без значение дали го разбираш, знай, че Вселената следва своя верен път.

Ето за какво бъди в естетика с Бога, без значение по какъв начин наподобява той в визиите ти.

Въпреки всички старания и желания, родени в шумния въртоп на живота, бъди в мир с душата си.

С цялата си суетност, с всичките си компликации и разрушени фантазии, светът е въпреки всичко превъзходен.

Бъди щастлив.

Опитай се да бъдеш благополучен.

 животни Unsplash

Desiderata значи „ възжелани неща “, и е множествено число от „ desideratum “. Авторът се споделя Макс Ерман (Max Ehrmann), роден през 1872 и умрял през 1945. Текстът, датиращ от 1927 година, може да бъде прочетен на стената на черквата „ Свети Павел “ в Балтимор, Съединени американски щати.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР