Минерална вода от сондаж в Асеновград се оказа със силно

...
Минерална вода от сондаж в Асеновград се оказа със силно
Коментари Харесай

Експерти доказаха лечебните свойства на водата от асеновградски извор

Минерална вода от сондаж в Асеновград се оказа със мощно лечебни свойства. Според балнеоложка оценка на специалисти от здравното министерство водата е близка по състав с тази в Хисаря и Павел баня. Три градски чешми и басейнът на общинския плаж се зареждат с лековитата вода.

Асеновград

От години в Асеновград се описват истории за хора, които сполучливо се лекуват с водата от Сондаж 1. От две седмици обаче това към този момент е публично доказано – анализите са посочили, че тя повлиява редица ставни болести, заболявания на опорно-двигателния уред, на периферната нервна система, кожни болести. Ако се пие, оказва удобно влияние при стомашно-чревни и жлъчни заболявания, както и при бъбречни недоволства, свидетелства и дългогодишната лекарка на общинския басейн доктор Снежана Ангелова.
Д-р Снежана Ангелова: Аз съм със стомашно-чревно заболяване и тук времето, което извозвам, непрестанно пия от минералната вода и се усещам доста добре. Идват здрави хора, идват инвалиди, идват деца с детска церебрална парализа, идват други с затруднения след контузии, след комоцио, след претърпени произшествия и се усещат доста добре.
Бившият играч и треньор по кану-каяк Любен Дръндаров твърди, че и без доказателствата от лабораторните проучвания постоянно е вярвал в лечебните свойства на водата.
Любен Дръндаров: Басейнът зарежда ужасно, нашите хора тук в града не знаят какво благосъстояние имаме. Антония Стоянова, шеф на „ Пазари и борси ” - Асеновград: В басейна има единствено минерална вода, която си идва от извора. Извира на 26 градуса. Тази година правихме ремонт и няма никаква загуба на вода и на температура – водата в басейна си идва на 26 градуса.
Минерална вода от Сондаж 1 тече и в чешмите на градския пазара, до джамията и в двора на пожарната работа, откъдето мнозина си наливат за у дома.
Ерол Реджепов: Хората са доста удовлетворени – идват да си пълнят за ракия да омешват, че е мека.
За да се разпространяват към този момент потвърдено лековитите свойства на водата, скоро от Общината ще слагат осведомителни табели на местата, които зарежда Сондаж 1.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР